Estére gyengült a forint

Vágólapra másolva!
A forint  gyengült az euróval szemben, de 271 forint alatt jegyezték az eurót csütörtökön este a londoni bankközi devizapiacon. Délután még 271 forintért adták az eurót. A forint a reggeli enyhe erősödés, majd az ezt követő nagyobb gyengülés után délután ötre tért vissza a 270,60 forintos euró árfolyamra, amely alig tért el a szerda estitől.
Vágólapra másolva!

Az MTI által megkérdezett elemzők elmondták: a forint csütörtök reggel a 270 forintos euró árfolyam alá tudott erősödni. A magyar fizetőeszköz napközben azonban 3 forinttal is gyengült az euróval szemben, amit a szakemberek elsősorban néhány negatív amerikai makrogazdasági adattal, illetve a lengyel jegybank kamatdöntést követő pesszimista gazdasági kommentjével magyaráztak. A forint csütörtök délutánra a továbbra is inkább pesszimistának mondható befektetői hangulat, illetve a gyengülő zloty ellenére is visszaállt a 270 forintos euróárfolyamra.

Elemzők a befektetői hangulat további romlásától tartva kisebb gyengüléssel számolnak a következő napokban, ám álláspontjuk szerint a forint az előző hetekhez hasonlóan képes lesz tartani a 270-275 forintos euró árfolyamot.

A dollárt csütörtökön délután fél ötkor 185,58 forinton jegyezték 1,4549 dolláros euróárfolyam mellett, szemben a szerda délutáni 185,32 forinttal és a 1,4587 dolláros euróárfolyammal. A svájci frank jegyzése 178,13 forint 178,00 forint után.