A Túró Rudit veszi meg Csányi az OTP-részvényeladásból

Vágólapra másolva!
Két nap alatt összesen 602 ezer OTP-részvényt értékesített a BONITÁS 2002 Zrt., Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója minősített befolyása alatt álló társaság, az üzletek együttes árfolyamértéke meghaladja a 3,2 milliárd forintot. Az MTI úgy tudja, a befolyó pénz egy részéből a Túró Rudit gyártó marcali Danone-üzemet veszik meg.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt tájékoztatás szerint a BONITÁS kedden 319 640 darab OTP részvényt adott el 5380 forintos átlagárfolyamon. Az üzlet árfolyamértéke mintegy 1,72 milliárd forint. Ezt megelőzően, hétfőn 282 360 darab OTP részvényt értékesített a BONITÁS 5272 forintos átlagáron, ennek árfolyamértéke mintegy 1,49 milliárd forint. A BONITÁS 2002 Zrt. tulajdona az OTP Bank által kibocsátott részvényekből 2,5 millió darabra, 0,89 százalékra csökkent az ügyletek után. Csányi Sándor közvetlen részvénytulajdona változatlan maradt.

A BONITÁS közölte azt is, hogy a közeljövőben nem tervez további OTP-részvény értékesítést, valamint a részvényértékesítés konkrét üzleti tranzakciók finanszírozását szolgálja.

Az MTI értesülése szerint a pénzt a BONITÁS részben a Túró Rudit gyártó marcali üzemmel kapcsolatos eszközvásárlásra, részben a BONITÁS lejáró hiteleivel kapcsolatos tranzakciókra fordítja a befolyt összeget. Ugyancsak ez a pénz szolgálhatja a Herz szalámi megvásárlását, amelynek lehetőségéről Csányi Sándor a közelmúltban nyilatkozott.