OTP, Raiffeisen: Személyi kölcsönt csak fiókból

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönt csak saját fiókhálózatában értékesít október elsejétől az OTP Bank és a Raiffeisen Bank, közvetítői partnereiktől nem fogadnak be ilyen hitelt október 1-e után. A Hitel és Lízing Centrum szerint várható, hogy hamarosan mások is ilyen döntést hoznak, mivel az utóbbi időben a többi bank is erősen korlátozta e hitelek jóváhagyását.

Az OTP az MTI érdeklődésére közölte: visszautasít minden olyan megalapozatlan híresztelést, amely szerint október 1-je után nem fogad be több személyi kölcsön igénylést, ugyanis a továbbiakban is teljes fiókhálózatán keresztül értékesíti a személyi kölcsönöket. Az ügyfelek túlnyomó többsége - ahogyan korábban is - a bank fiókhálózatában nyújtja be személyi kölcsön igénylését. Az OTP hitelezési aktivitása nem változik a személyi kölcsönök piacán - hangsúlyozta a hitelintézet, hozzátéve: a portfolióminőség az elmúlt negyedévekben a várakozásoknak megfelelően alakult.

A Raiffeisen fiókjaiban továbbra is elérhető lesz a személyi kölcsön - közölték. Október 1-jétől azonban csak a fiókhálózatban lehet igényelni, az ügynöki és a mobilbankári csatornán keresztül történő személyi kölcsön értékesítést a bank felfüggeszti.