Belebukhat az öngyilkosságokba a France Telecom vezetése

Vágólapra másolva!
Elérte a francia telekommunikációs társaság felsővezetését a cég alkalmazottai körében elkövetett öngyilkossági hullám.
Vágólapra másolva!

A francia ellenzéki szocialista párt felszólította a France Télécom SA vezetését, hogy mondjon le a társaságnál bekövetkezett öngyilkosságok miatt - írja a Wall Street Journal (WSJ).

A ténylegesen is illetékes kormányzat ugyan még nem tett ilyen jellegű nyilatkozatot, de Xavier Darcos, a francia munkaügyi miniszter már találkozott a France Telecom elnök-vezérigazgatójával, Didier Lombard-ral, a téma pedig a társaság munkavállalói körében elkövetett öngyilkosságok voltak.

Hétfőn egy 51 éves alkalmazott vetette ki magát az ablakon, és ezzel 24-re nőtt az utóbbi 18 hónapban életüknek önkezével véget vetők száma. A France Télécom mintegy százezer embert foglalkoztat.

A France Télécom első embere egyelőre annyit jelentett be, hogy a tásaság felhagy azzal a gyakorlattal, hogy a középvezetőket hátom évente áthelyezik egy másik irodába az országon belül. A France Télécomot 1997-ben privatizálták, és bár sokakat nem tudtak elbocsátani a státusuk miatt, de a szakszervezetek szerint az új munkakörökkel kapcsolatban nem volt megfelelő a felkészítés.