Húszezer pont felett a BUX

Vágólapra másolva!
A nyitás után közel egy százalékos mínuszba kerülő BUX később irányt váltott, így kora délelőtt átlépte a 20 000 pontos lélektani határt. A világból több helyről érkeznek ma gazdasági adatok, ezeknek megfelelő irányba mozoghat a továbbiakban a pesti tőzsde.
Vágólapra másolva!

A vezető papírok közül a Mol szerepelt a legjobban 2,25 százalékot emelkedve tíz óra előtt. Az OTP ugyanekkor 0,8 százalékos pluszban volt.

Az elemzői várakozások nem számoltak korai emelkedéssel. Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője kisebb megtorpanásra számított szerdán az elmúlt két nap erőteljes emelkedése után. Az elemző a negatív nyitás után helyben járó, iránykereső kereskedéssel számolt. Úgy vélte, ha a hangulat negatívra fordul, könnyen kibontakozhat egy profitrealizálási hullám.

A kereskedést érdemben a 10 órai német Ifo-hangulatindex befolyásolhatja először, majd a lengyel kamatdöntés mutathat irányt. A délután folyamán a nemzetközi piacok az amerikai tartóscikk-megrendelési állományra és a 16 órakor publikálandó újlakás-eladásokra koncentrálnak - mondta Illés László.

A Quaestor elemzője szerint a piac alaphangulata továbbra is optimista, a BUX-nál a 20 000 pontos lélektani határ áttörése adhat további lendületet. Amennyiben az index értéke nem esik 18 750 pont alá, addig technikai alapon marad az emelkedő trend, és a visszaesések csupán korrekcióknak tekinthetők - tette hozzá.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy vélte, szerdán kifogyhat a BÉT két napja tartó lendülete, a magyar börze teljesítménye jobban fog igazodni a régióhoz, illetve egész Európához, mint hétfőn és kedden.