Kevesebb profit a Nestlénél

Vágólapra másolva!
A várakozásoknál és a tavalyi eredményénél rosszabb számokat közölt a Nestlé, az egyszeri tételeket nem számolva azonban nem olyan rossz a kép.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb élelmiszeripari csoportja, a svájci Nestlé 5,071 milliárd svájci frankos adózott eredményt ért el az első félévben, ami 2,7 százalékkal elmarad az előző év azono időszakában elért nyereségtől, és alulmúlja az elemzői várkaozásokat is.

Az óriásvállalat bevételei is gyengén alakultak, az év első hat hónapjában 52,267 milliárd svájci frank folyt be a cég kasszájába, szemben a tavalyi 53,066 milliárddal, illetve az elemzői prognózisokban szereplő 52,8 milliárddal. A csekély visszaesést részlegek eladásával és az erős svájci frankkal magyarázta a cégvezetés a beszámolóhoz fűzött kommentárban. A társaság egyúttal hangsúlyozta: ha az alaptevékenységet nézzük, akkor 3,5 százalékkal nőtt a bevétel, és további javulás várható a mostani második félévben. Egyszeri tételek nélkül is több mint 30 százalékkal emelkedett a profit.

Tavaly év végén "legalább 5 százalékot megközelítő" bevételnövekedésben bíztak a vállalatnál - ez elmarad az évi 5-6 százalékos hosszú távú vállalati céltól -, és remélik az üzemi eredmény további javulását is. A befektetők a mostani adatokat részben kedvezőnek vélik, ugyanis jó irányba mutatnak, de egyben elszomorítónak is, ugyanis a konkrét számok esetében még jobb adatokra számítottak - kommentálta a Nestlé adatait a Reuters.