Állandósul az optimizmus Amerikában

Vágólapra másolva!
Immár tartósan derűlátó hangulatban, kedden is emelkedéssel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók, részben a kedvező céges hírekre, részben pedig egy vártnál jobb ingatlanpiaci adatra.
Vágólapra másolva!

A Dow Jones, a 30 vezető iparvállalat indexe (DJIA) 0,36 százalék emelkedéssel 9320,19 ponton fejezte be a napot. Az erősödést a Caterpillar vezette 6,1 százalékos izmosodással. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,13 százalékkal 2011,31 pontra erősödött. Az S&P 500-as mutató 3,02 ponttal, 0,30 százalékkal, 1005,65 pontig emelkedett.

A vártnál jobb júniusi lakóingatlan-értékesítési adat mellett javította a hangulatot az a jelentés is, amely szerint az amerikai fogyasztók költekezése a vártnál jobban nőtt júniusban, miközben a személyi bevételek a vártnál nagyobb mértékben csökkentek. A nap folyamán gyengélkedtek az olajrészvények, a piac kivárt a szerdai amerikai készletadatok előtt.

Ugyanakkor 4,8 százalékkal nőtt a PepsiCo, arra a bejelentésére, hogy visszavásárolja két, korábban leválasztott palackozóját, és ezzel a szinergiahatások révén nemcsak jelentős megtakarításra tesz szert, de az észak-amerikai piaci értékesítésének 80 százalékát is saját ellenőrzése alá vonja.