Gyengülés az ázsiai parketteken

Vágólapra másolva!
Szerdán veszteséggel zárt a tokiói értéktőzsde irányadó indexe, és a zárás idején a főbb ázsiai mutatók is mínuszban voltak. A profitrealizálás miatt bekövetkezett ázsiai süllyedés miatt a fontosabb nyugat-európai börzéken is negatív kezdés várható.
Vágólapra másolva!

Tokióban a 225 részvény mozgását tükröző irányadó mutató, a Nikkei mutatója 1,2 százalékkal 10 252 pontra csökkent szerdán. A süllyedést a befektetők profitrealizálása váltotta ki, elsősorban az autóipari részvények kerültek lejtőre.

A profitkivét főként az autóipari cégeket érintette, miután a Toyota kedden arról számolt be, hogy immár a harmadik egymást követő negyedben volt veszteséges. Ez lefelé húzta a többi autóipari cég papírjait is, annak ellenére, hogy a két fő rivális - a Honda és a Nissan - a Toyotával ellentétben jó eredményekről számolt be.

A tokiói tőzsdezárás idején a hongkongi és a szöuli értéktőzsde mutatója egyaránt 0,2 százalékos mínuszban volt, a sanghaji börze indexe 1,3 százalékos mínusznál járt ekkor. Az ázsiai tendenciát követve Európában is gyenge kezdés várható.