Estére összekapta magát a forint

Vágólapra másolva!
A hétfői remeklést követően kedden eladói nyomás alá került a magyar pénz, az euró bőven 267 forint fölé került a keddi kereskedés első felében. Kora este azonban már javult a helyzet, az euró jegyzése 266 forint körüli szintre süllyedt.
Vágólapra másolva!

Válozatos napot tudhat maga mögött - a hétfőn éves csúcsra erősödő - forint.

Kedden reggel még 265 forint körül mozgott az euró árfolyama, 14 óra körül már egy euróért 267,50 forintot kértek a bankközi devizapiacon, majd jött az irányváltás, este 6 óra után már 266 forint körül volt a jegyzés.

A nap elején látott forintgyengülés a bizonytalan nemzetközi hangulattal, a tőzsdéken kialakult pesszimizmussal magyarázható. Délután azonban javult a helyzet, az amerikai tőzsdeindexek a nyitás utáni gyengülésből minimális pluszba kapaszkodtak. Ezzel összefüggésben javult a befektetők kockázatvállalási kedve, így rizikósabbnak tartott legtöbb feltörekvő piaci deviza, így például a forint is faragott hátrányából.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője reggeli kommentárjában kifejtette: ha a délelőtti pesszimista hangulat a nap második felére eltűnik, akkor elképzelhető, hogy 264 forintig esik az euró jegyzése, a másik irányba pedig egyébként sem várható 268-269 fölé való gyengülés. "Akárcsak múlt héten, elképzelhető egy néhány napos profitrealizálás a befektetők részéről, körülbelül szerdáig maradna a 265-270-es sáv gyengébb felében az euró/forint árfolyam, és csütörtöktől venné újra 265 és az alatti szintek felé az irányt" - vélekedett a szakember.