Éves csúcson járt a forint

Vágólapra másolva!
Az euró 266 forint alatt kezdte a hetet, az árfolyamot - mint ahogy azt már megszokhattuk - a nemzetközi események alakíthatják. Mivel a felívelő trendet nem törte meg semmi, így a forint 265 alá került, ahol legutóbb tavaly decemberben járt.
Vágólapra másolva!

A válság további híreit itt olvashatja!

Hétfő délután 264,5 közelébe erősödött a forint, amivel az idei legerősebb árfolyamát érte el. A nemzetközi befektetői hangulat, amely a globális tőzsdeindexek pozitív alakulásán is meglátszik, az egész kelet-európai régiót erősíti. A dollár jegyzése 183,72, a svájci franké 173,75 forintnál járt öt óra körül.

Kolba Miklós, az ING devizaüzletág-vezetője elmondta: a forint piacát eseménytelenség jellemzi, az árfolyam minimális forgalomban kapaszkodott a csúcsra. Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője reggeli kommentjében azt húzta alá, hogy az euró/forint árfolyam a vártnál jobb amerikai GDP-adat ellenére sem sikerült áttörnie a 265-ös szintet, és ezt a hetet is 266 körül kezdte a hazai deviza.

"Nemcsak a magyar, de a lengyel és a cseh júliusi beszerzési menedzserindexek is jobbak lettek a várakozásoknál és a folytatódó régiós és nyugat-európai tőzsdei emelkedések továbbra is lökést adnak a forintnak. Ennek ellenére a 265-ös szint továbbra is jelentős támasz lehet a nap későbbi részében" - tette hozzá Sörös.