Vágólapra másolva!
Tartósan 100 dollár fölötti olajárral számol az amerikai General Motors autógyártó vezérigazgatója, de ennek ellenére sem akar lemondani a benzinfaló SUV modellekről. Szerinte van a vásárlóknak egy csoportja, ami továbbra is bízik a GM-ben és rájuk hosszú távon is lehet építeni.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

A CNN készített interjút Fritz Henderson vezérigazgatóval, akitől azt kérdezték, hogy a válság hogyan befolyásolja cége mostani helyzetét az amerikai piacon, és hogyan látja a jövőt.

Henderson válaszai alapjában véve optimisták voltak. Szerinte az amerikai vásárlóknak mostanában a legfontosabb szempont, hogy autójuk benzinfelhasználása hatékony legyen. Ha ez teljesül, akkor nincs akadálya a SUV modellek értékesítésének se, azok is vonzóak lehetnek.

A hatékonyság azért fontos tényező a vezérigazgató szerint, mivel 4-5 év távlatában a nyersolaj hordónkénti ára tartósan 100-130 dollár között lesz. Emiatt nyílván meg fognak változni a vásárlók szempontjai, de a GM-nek van egy fogyasztói bázisa, amire tartósan építhet. Ez alapján eltökélte célja, hogy a mostani 20 százalékos piaci részesedését a cégnek feljebb tornázza.