Az OTP volt a legjobb formában

Vágólapra másolva!
A BUX 0,7 százalékkal emelkedett szerdán, a vezető papírok közül egyedül a Richter gyengült.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 105,84 ponttal, 0,69 százalékkal emelkedett a szerdai kereskedésben, így 15 426 ponton végzett. A forgalom 13,2 milliárd forintra rúgott, ami bő 5 milliárd forinttal alulmúlja az idei közel 19 milliárd forintos napi átlagot.

A vezető részvények vegyesen teljesítettek. Az OTP adta a teljes forgalom több mint felét, a 7,6 milliárd forint értékben gazdát cserélő bankpapírok árfolyama 3 százalékkal erősödött, ennek eredményeként 3590 forinton fejezte be a napot a bankpapír.

A Mol közben 0,4 százalékkal kereken 12 ezer forintra drágult, az olajrészvénnyel egyébként 2,2 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak a brókerek. A Magyar telekom árfolyama nem változott keddhez képest, azaz 571 forinton zárt. A Richter veszített egyedül értékéből, a gyógyszerpapír árfolyama 0,8 százalékos süllyedés után 34 505 forinton kötött ki.

Szerdán a keddi esést korrigálta a magyar részvénypiac, így a BUX a közép-kelet-európai régió indexeivel összhangban szerény emelkedést hozott össze, a nyugat-európai piacokhoz képest azonban kevésbé erősödött - mondta Antal Dénes, az MKB üzletkötője hozzátette: a kereskedést toporgás jellemezte, csütörtökön viszont már nagyobb forgalom mellett indulhat felfelé a BUX.

Vaszkó Szabolcs, az Erste üzletkötője is úgy vélekedett: iránytalan volt a szerdai kereskedés, amelyben az OTP jelentősen, csaknem 3 százalékkal tudott erősödni. A pénzpiacot inkább a forint erősödése határozta meg - fogalmazott Vaszkó.