Részvénykibocsátásra készül az RFV

Vágólapra másolva!
Július közepén esedékes másodlagos részvénykibocsátással teremt forrást energetikai beruházásaihoz az RFV.
Vágólapra másolva!

Négyszázezer részvény kibocsátásával 20 százalékos tőkeemelés végrehajtását tervezi július közepén a Regionális Fejlesztési Vállalat (RFV) Nyrt. - jelentette be Soós Csaba, a cég igazgatóságának elnöke kedden Budapesten.

Az 1-1,2 milliárd forint értékű másodlagos részvénykibocsátással a társaság még az idén megvalósításra váró fűtéskorszerűsítési projektjeihez kívánnak forrást biztosítani, hosszabb távon pedig arra számítanak, hogy a tőkeemelés újraindítja az elmúlt 6-9 hónapban megakadt növekedést - fogalmazott a cégvezető.

Soós Csaba hozzátette: a július közepi időpontot erősítette a befektetőkkel folytatott előzetes igényfelmérés, illetve megvalósításra várnak olyan, fűtéskorszerűsítési projektek, amelyeket legkésőbb szeptember végéig el kell kezdeni. Ezek a fejlesztések a szakmai felkészültség mellett rendkívül tőkeigényesek, a válság hatására azonban a hitelforrások beszűkültek, egyes hitelek esetében pedig egyre nagyobb mértékű saját erőre van szükség. Ezt teremti meg a most bejelentett részvénykibocsátás.

Mohai György, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója üdvözölte az RFV döntését, és kiemelte: 1998 óta ez az első alkalom, hogy egy tőzsdei társaság nyilvános másodlagos részvénykibocsátást hajt végre a magyar börzén.