Vidéki plázákat vett az MKB Bank

Vágólapra másolva!
Az MKB Bank négy vidéki plázát vásárolt, miután a létesítmények tulajdonosa, a Carpathian nem tudta törleszteni a plázákra felvett hiteleket. Az átadás érinti az üzletközpontokat üzemeltető francia Ségécé Magyarország céget is - tudta meg a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Lemondott négy hazai bevásárlóközpontjáról a Carpathians - korábbi nevén a Dawnay Day Carpatian Plc. A már egy éve komoly gondokkal küzdő brit ingatlanbefektetési cég nem tudta törleszteni a plázákra felvett hiteleket, s végül néhány nappal ezelőtt az MKB Banknak adta át azokat - írja a keddi Napi Gazdaság.

A lap értesülése szerint a négy vidéki pláza Pécsett, Veszprémben, Sopronban és Szombathelyen működik, a hiteltartozás nagysága pedig eléri a 40 millió eurót. Az átadás az MKB Bank mellett érinti az üzletközpontokat üzemeltető francia Ségécé Magyarország céget is. Sem a Carpathians, sem az MKB Bank nem kívánta kommentálni a hírt, utóbbi bank- és üzleti titokra hivatkozva. Kereskedői körökben azonban már régen szóbeszéd tárgya a négy vidéki pláza eladása - közülük a szombathelyi forgalma volt a legkisebb.

A régióban jelentős portfóliót mozgató Dawnay Day Carpatian (DDC) neve három évvel ezelőtt vált széles körben ismertté, akkor ugyanis a britek 82,5 millió euróért - akkori árfolyamon 21 milliárd forintért - vásárolták meg a magyar Interfruct hálózatát. A DDC - amelynek portfóliója az interneten már nem férhető hozzá - még 2008-ban is jelentős akvizíciókat hajtott végre. Egyik utolsó komoly vásárlása hat horvátországi szupermarket megvétele volt, a Konzum néven futó üzleteket 54 millió euróért vették meg.