Michael Jackson halála eladási rekordokat hozhat

Vágólapra másolva!
Michael Jackson hirtelen halála után a rajongók megrohanták az üzleteket és az internetes áruházakat, és már fogadásokat is lehet kötni, hogy idén melyik album lesz a legsikeresebb. Ha a turnéra való készülődés közben felvett 5 új dalt kiadják, elképzelhető, hogy ezek a számok lesznek minden idők legnépszerűbb dalai.
Vágólapra másolva!

A különféle internetes aukciós oldalak mellett a hagyományos és az internetes zeneboltoknak is nagy forgalmat hozott Michael Jackson halála.

"Azt tapasztaljuk, hogy hatalmas növekedés van a zeneeladásokban, mivel a rajongók így akarják kifejezni a bánatukat" - mondta Gennaro Castaldo, a HMV kereskedelmi lánc illetékese. Az iTunes oldalán Michael Jackson albumai és számai rögtön bekerültek a legnépszerűbb termékek közé.

Óriás forgalmat hozhatnak az új dalok

A cd-k és dvd-k mellett a hagyományos bakelit lemezeket is elkapkodták a boltokból a vásárlók, a kanadai boltokban a hirtelen elfogyott készlet pótlására várnak, de a kereskedők hangsúlyozták, nem kívánják emelni az árakat.

Erre azért sincs feltétlenül szükségük a zeneboltoknak, mivel meg nem erősített hírek szerint, Jackson halála előtt 5 új dalt vett fel egy stúdióban Los Angelesben, miközben a koncrttúrnéjára készült. Amennyiben a jogtulajdonos Sony a következő hetekben kiadja a dalokat, minden idők legnagyobb forgalmát generáló számaivá válhatnak.

Fogadni is lehet

Az emlékezés és múltidézés mellett természetesen beindult a jövő kifürkészése is. Egy fogadásokkal foglalkozó ír internetes oldal adatokat tett közé, hogy milyen arányokkal lehet fogadni a Jackson halálát érintő különböző témákban. Az egyik legérdekesebb téma, hogy Michael Jackson albuma lesz a legkelendőbb 2009-ben. Öt a négyhez arányban fizet az Off the Wall, hat a négyhez a Thriller, kettő az egyhez a Bad és így tovább egészen a Got to be There-ig, amire már 33 az egyhez arányban fizetnének, ha ez bizonyulna a legsikeresebbnek.

A földi maradványok kapcsán tizenhárom a nyolchoz, hogy eltemetik, öt a négyhez, hogy elhamvasztják, de arra is lehet fogadni, száz az egyhez arányban, hogy kilövik a világűrbe. A fogadási lehetőségek között szerepel még, hogy hányan fogják nézni a világon a temetését, hány Twitter-bejegyzés fog foglalkozni vele, vagy milyen címen fog futni a Jackoról szóló film.