Alig mozdult pénteken a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 203,77 pontos, 1,34 százalékos emelkedéssel, 15 411,86 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 1,45 százalékkal 12 240 forintra erősödött, az OTP_részvények ára 1,93 százalékkal 3598 forintra nőtt.
Vágólapra másolva!

A részvénypiac forgalma 15,5 milliárd forint volt pénteken a BÉT-en, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Szabó Gergely, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, hogy a hét végére elfogyott a lendület a tőzsdékről, nem volt különösebb izgalom a parketteken. A BÉT-en a gyógyszergyártók részvényei továbbra is szépen teljesítettek, és a többi vezető részvény is erősödött, a Magyar Telekom kivételével. Az üzletkötő szerint izgalmasabb lehet a következő egy-két hét, a negyedév zárását követően.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág-igazgatója is "unalmasnak" nevezte a pénteki kereskedést. Hozzátette, hogy a forgalom nagyon alacsony volt. Az amerikai tőzsdeindexek a nyitás után kissé gyengültek, majd megtorpantak, és nem volt nagy mozgás az európai börzéken sem.