Svájc folytatja az MNB-vel is a devizacserét

Vágólapra másolva!
A Svájci Nemzeti Bank ismét meghosszabbította a devizacsere-megállapodásait az Európai Központi Bankkal, továbbá a Lengyel Nemzeti Bankkal és a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB), tudatta csütörtökön közleményben a svájci központi bank.
Vágólapra másolva!

A Svájci Nemzeti Bank legalább október 31-ig folytatja az euró-svájci frank cserét együtt e három központi bankkal, azaz frankot ad euróért hétnapos határidőkre, ezzel is támogatva a további javulást a rövid lejáratú frankforrások piacán, olvasható a közleményben.

Az eredeti megállapodást január végén írták alá április végéig terjedő hatállyal, a Magyar Nemzeti Bank február elején csatlakozott a svájci központi bank szervezésében hetente végrehajtott euró-svájci frank csere (deviza-swap) műveletekhez. Áprilisban a megállapodást egyszer már meghosszabbították július végéig.

Egy másik közleményben a Svájci Nemzeti Bank azt tudatta, hogy folytatja a dollár repóárveréseket is a harmadik negyedévben hétnapos és 84 napos lejáratra, a 28 napos lejáratra viszont július végén abbahagyja az árveréseket.