Sok a Bentley, vizsgálódik a bolgár APEH

Vágólapra másolva!
A burjánzó korrupció elleni küzdelem jegyében a bolgár adóhivatal vizsgálatot indít azok ellen, akik Bentley márkájú luxusautóval rendelkeznek az Európai Unió (EU) egyik legszegényebb tagállamának számító balkáni országban - jelentette be hétfőn a hivatal.
Vágólapra másolva!

A vizsgálat célja annak feltárása, hogy az említett személyek csaltak-e adót, vagy tettek-e szert jövedelemre más gazdasági bűncselekményből.

Az adóhivatali vizsgálat hátterében az áll, hogy Brüsszel egyre nagyobb nyomást gyakorol a két és fél éve EU-tag Bulgáriára a krónikus méreteket öltött korrupció és a befolyásos szervezett bűnözés megfékezése érdekében.

Bentley-vásárlásban jól állnak a bolgárok

Amennyiben Szófia nem tud eredményeket felmutatni e téren, újabb büntetés várhat rá, miután az unió tavaly már megnyirbálta a Bulgáriának szánt uniós pénzügyi forrásokat.

A bolgár adóhivatal közölte, hogy ellenőrzi a Bentley-tulajdonosok bevallott jövedelmét és tényleges vagyoni helyzetét.

Kiderült ugyanis, hogy Bulgária azon európai országok közé tartozik, ahol a legtöbb ilyen márkájú autót helyezték forgalomba.

Bulgáriában a Bentley kiskereskedelmi ára legalább 270 ezer dollár.

105 Bentley-tulajdonos?

A dnes.bg információi szerint Bulgáriában 105 Bentley-tulajdonos van.

Forrás: Bentley

A bolgár hírforrás szerint nem ez lesz az első vagyonosodási vizsgálat a balkáni országban: korábban az 500 ezer levánál drágább villák tulajdonosait vonták ellenőrzés alá. Elsősorban a főváros, Szófia gazdagabb negyedeiben, a Vitosa hegy lábánál fekvő Bojana és Dragalevci kerületekben vizsgálódtak a bolgár APEH emberei.