Az olajárral együtt esett a New York-i tőzsde

Vágólapra másolva!
Jelentős veszteséggel zártak hétfőn a New York-i tőzsde vezető mutatói. A csökkenést elsősorban az váltotta ki, hogy a kőolaj ára több mint két dollárral esett, és emiatt az olajipari cégek részvényei is gyengültek. Ugyanakkor a részvénytulajdonosok nem biztosak abban, hogy mikor következik be a globális gazdasági fellendülés.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

A kőolajipari cégek mellett a konjunktúra alakulására érzékeny nagyvállalatok - General Electric, Caterpillar -, és a bankok papírjai gyengültek.

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 2,35 százalék (200,72 pont) csökkenéssel 8339 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvényekkel telített Nasdaq Composite mutató 3,35 százalékkal (61,28 ponttal) 1766 pontra esett.

Már nyitáskor is veszteséget jeleztek a mutatók: a DJIA 1,20 százalékkal, a Nasdaq piac összetett mutatója 1,65 százalékkal csökkent.

A kőolaj ára 67 dollár alá esett Londonban és New Yorkban egyaránt: az északi-tengeri Brent könnyűolaj hordónkénti ára 2,21 dollárral 66,98 esett. A nyugati féltekén irányadó WTI olajfajta ára hétfőn lejárt júliusi kontraktusa 2,62 dollárral 66,93 dollárra mérséklődött.