Bizonytalan kezdés a pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 132,76 pontos emelkedéssel, 15 502,72 ponton nyitott pénteken, de félórával később már a csütörtöki zárószint környékén állt a tőzsdemutató.
Vágólapra másolva!

Kevéssel a nyitás után az OTP 3542 forintot ért (-0,08 százalék), a Magyar Telekom 595 forinton forgott (-0,50 százalék), a Mol 12 685 forintba került (+0,47 százalék), a Richterért pedig 31 600 (+0,14 százalék) kellett adni.

Ingerszegény környezetben semleges kereskedési nap várható a Budapesti Értéktőzsdén pénteken - vélte Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Kiemelte, hogy az amerikai indexek éppen pozitív tartományban zártak, hasonlóan az ázsiai mutatókhoz, ezért várhatóan a magyar piac is ebben a tartományban fog nyitni.

A hét utolsó kereskedési napján semmilyen fontosabb makrogazdasági adat nem várható, azonban az Egyesült Államokban számos opció kifutásának időszaka van, ami akár befolyásolhatja is a pénteki kereskedést.

A Richter reggeli bejelentése, miszerint a társaság licenc megállapodást írt alá a KV Pharmaceutical Company egyes nőgyógyászati termékeire és technológiáira vonatkozóan, ami pozitívan hathat a gyógyszeripari részvényre - mutatott rá Kovács Krisztián.