Vágólapra másolva!
Egyes európai piacokon már észlelhetők a krízisből kilábalás első jelei - derül ki a JATO legfrissebb összefoglalójából. A teljes európai új autó piac 13,1 százalékkal gyengébb számokat produkált az év első 5 hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest, ezzel 2,4 százalékot javítva a múlt hónapban mért számokon.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

A JATO Dynamics, a világ vezető autóipari piaci intelligencia és adatszolgáltatójának legfrissebb, 2009 májusi összefoglalója szerint továbbra is a Volkswagen Golf uralja a toplistát, májusban 32,1 százalékkal megnövelve eladásait a 2008 májusi számaihoz képest.

A sokat emlegetett roncs-programok már számos európai piacon bizonyítottak. Különösen azokban az országokban érezhető már számszerű hatásuk, ahol a program már huzamosabb ideje fut. A német új autó eladások 39,7 százalékkal növekedtek 2008 májusához képest és 20,3 százalékkal a múlt hónaphoz viszonyítva. A franciáknál is látványosan beindult a piac májusban. Áprilisban még 7,1 százalékos volt a tavaly áprilishoz mért visszaesésük, májusra ez a szám azonban már 11,8 százalékos pluszt mutat 2008 májusához képest.

Májusban ismét a Volkswagen lett Európa legnagyobb darabszámban eladott autója, a Ford-é lett a második hely, az Opel/Vauxhall pedig visszaszerezte harmadik helyét a Fiat-tól. Ötödikként a Peugeot került fel az ötös tabellára.