New York buktával zárt

Vágólapra másolva!
Szerényebb forgalom mellett az utóbbi napok részvényeladásokba hajló befektetői borúlátása uralta kedden is a Wall Street-et. Mindhárom vezető index 1 százalék feletti veszteséggel zárta a napot.
Vágólapra másolva!

Az amerikai ipari termelés gyenge adata visszacsalta azt a félelmet, hogy az amerikai gazdaság fellendülése meglehetősen vontatott lesz. A New York-i tőzsde DJIA mutatója 8504 pont magasságában fejezte be a napot, hétfőhöz képest 1,25 százalékot esett, a Nasdaq technológiai piac indexe 1796 pontnál járt záráskor, 1,11 százalékkal előző napi zárása alatt. A Standard & Poor's 500 mutató 1,27 százalékos esésben fejezte be a keddi kereskedést.

Félidőben a New York-i részvénypiaci kereskedés még vegyes képet mutatott: a tőzsde DJIA mutatója ugyanis fél százalékos veszteségben volt ekkor, a Nasdaq technológiai piac indexe viszont még mintegy 0,3 százalékkal a pozitív tartományban maradt. A jelentések szerint csendes kereskedés folyt mindkét részvénypiacon, a technológiai részvénypiac azonban támogatást kapott az egyik brókerház által felértékelt Microsoft részvénytől, amelynek árfolyama éppen 2,25 százalékos drágulásban volt ekkor.

Enyhe emelkedéssel nyitott kedden a Wall Street: a New York-i tőzsde vezető DJIA indexe 0,38 százalékkal, a Nasdaq piac mutatója 0,17 százalékkal erősödött a kedden ismertetett makroadatok hatására: a megkezdett lakóingatlan építések a vártnál jobban nőttek, miközben az ipari termelés a vártnak megfelelően csökkent. Nagyjából fél óra múltán a DJIA 0,25 százalék, a Nasdaq 0,61 százalék nyereséget mutatott.

A nap nagyobb részében gyengült a dollár, bár tőzsdeázáskor az euró 1,3837 dollárnál tartott. A bankközi piacon nem sokkal az amerikai tőzsdezárás előtt az euró 281,70 forintot ért, a dollár 202,91 forintot.