Vágólapra másolva!
Az Amerikai Bankszövetség szerint az országban már a következő negyedévben vége lesz a recessziónak, de a szövetségi költségvetés hiánya és a munkanélküliség is tovább duzzad. "A gazdaság visszatér a növekedés szakaszába, de nem nyeri vissza egészségét" - mondta a szövetség egyik vezetője.
Vágólapra másolva!

A szövetség szerint lassan negyedévről-negyedévre mind jobban erőre kaphat az amerikai gazdaság, de még jó ideig nem lesz növekedése olyan jelentős, hogy a foglalkoztatás és az államháztartás terén keletkező súlyos károkat orvosolni tudja. Egyelőre a fogyasztói kiadások frontján mutatkozott az év első felében javulás, pontosabban stabilizálódás, valamint a pénzügyi piacok helyzete javult. A növekedés további támogatója lehet az ingatlanszektor.

A munkanélküliség viszont még tovább súlyosbodik, 10 százalékos rátával éri majd el csúcsát - állítja az amerikai bankok szövetségének előrejelzése.

A szövetség a recessziós szakasz harmadik negyedévi lezárulásával az eddigi egyik legoptimistább próféciával rukkolt ki az amerikai gazdaság kilátásairól.