Fordulat a börzén, mínuszba került az index

Vágólapra másolva!
Erősödéssel kezdte a szerdai kereskedést a BUX, ám később elvesztette előnyét, és 1 százalékos mínuszba került.
Vágólapra másolva!

Hullámmozgással nyitott szerdán a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a piacnyitás után 0,9 százalékkal 15 746 pontra erősödött, ám néhány perc alatt elvesztette előnyét, nem sokkal 10 óra előtt 15 473 pontnál tartott a mutató, ami közel 1 százalékos mínusznak felel meg.

A fordulatban főszerepet játszott az OTP és a Mol, mindkét részvény erősödéssel kezdett, majd gyengülésbe váltott. Az említett időpontban a bankpapírok 3589 forintnál jártak, ami 1,9 százalékos süllyedésnek felel meg, az olajrészvények 13 120 forintos árfolyama pedig 1,3 százalékos süllyedést jelent. A másik két vezető részvény közül a Magyar Telekom 614 forinton stagnált, a Richter viszont 0,5 százalékkal 30 640 forintra drágult.

A szerdai kereskedést több tényező is befolyásolhatja. Napközben Európából és az Egyesül Államokból érkeznek fontos makroadatok, emellett figyelmet kap majd Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének képviselőházi meghallgatása a gazdasági-pénzügyi helyzetről. Bizonytalanságot okozhatnak a világ részvénypiacain az amerikai bankszektorral kapcsolatos hírek is, miszerint több pénzintézet is újabb részvényeket tervez kibocsátani tőkeemelés céljából.