Az OTP mentette meg a pesti tőzsdét

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,47 pontos, 0,05 százalékos csökkenéssel, 12 872,14 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 28,1 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyamai vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

Míg a Budapesti Értéktőzsdén csütörtök délelőtt folytatódott a szerdai optimista hangulat, délutánra egyre inkább elfogyott a befektetők ereje, így a BUX szinte szerdai értékén zárt a hét utolsó kereskedési napján - mutatott rá Söre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője.

Az üzletkötő kiemelte: a vezető papírok közül a legnagyobb mértékben az OTP árfolyama tudott emelkedni, mivel a befektetők a nemzetközi piacokon is csak kizárólag bankpapírokat vásároltak. Hozzátette: a Mol és a Richter árfolyamának csökkenése miatt viszont rosszul teljesített a BUX, amelybe az OTP-hez képest túl nagy százalékban számít bele az olajipari, valamint a gyógyszeripari papír.

Az OTP papírjai 2850 forinton zártak, 89 forinttal, 3,22 százalékkal magasabban az előző napi záróáránál. Forgalma 18,7 milliárd forintot tett ki.

A Mol árfolyama 300 forinttal, 2,78 százalékkal 10 510 forintra csökkent, 3,9 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,2 százalékkal 511 forintra erősödött, forgalma 1,8 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 490 forinttal, 1,69 százalékkal 28 590 forintra esett, a részvények forgalma 2,8 milliárd forintot ért el.

Pénteken a május elsejei munkaszüneti nap miatt szünetel a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.