Vágólapra másolva!
Az FHB Jelzálogbank 2008. évi eredményéből nem fizet osztalékot, a magyar számviteli beszámoló szerinti 6,8 milliárd forint mérleg szerinti nyereség az eredménytartalékot gyarapítja - hagyták jóvá az igazgatóság javaslatát teljes egyetértésben a részvényesek a bank kedden megtartott évi rendes közgyűlésén.
Vágólapra másolva!

Gyuris Dániel vezérigazgató az idei üzleti tervet ismertetve elmondta: a bankcsoport 2009. évi konszolidált eredményének el kell érnie legalább a tavalyit, konszolidált saját hitelállományának pedig a 2008. év végi szintet. További célkitűzés, hogy a költséghatékonysági mutató (CIR) ne haladja meg az 50 százalékot. A részvényesi vagyon egy év alatt 20 százalékkal gyarapszik a kitűzött üzleti eredmény elérésének hatására.

A nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerint az FHB csoport 2008-ban 6,683 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, 689,5 milliárd forint konszolidált mérlegfőösszeg mellett. Az FHB 2007-re sem fizetett osztalékot, 2006-ra a névértékre vetítve 32 százalékot fizetett.