Felemás nap a budapesti börzén

Vágólapra másolva!
A BUX 0,4 százalékos süllyedéssel zárt szerdán. A vezető papírok ellentés irányba mozogtak, a Mol és a Magyar Telekom gyengülésével párhuzamosan az OTP és a Richter erősödött.
Vágólapra másolva!

Szerdán 12 365 ponton végzett a budapesti börze irányadó mutatója, vagyis a BUX 0,4 százalékos gyengüléssel fejezte be a napot.

A vezető részvények felemásan szerepeltek. Az OTP árfolyama 1,3 százalékkal 2601 forintra emelkedett, a Richter 0,7 százalékos többlettel kereken 29 ezer forinton végzett. Ezzel szemben a Mol és a Magyar Telekom jegyzése egyaránt 2,1 százalékkal csökkent, így előbbi 9990, utóbbi pedig 504 forinton zárt.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési a távirati irodának elmondta, ingadozó kereskedés jellemezte a tőzsdét kedden, a nap túlnyomó részében jelentős mínuszban mozgott a BUX. Délután az amerikai makroadatok hatására a nemzetközi piacokon hangulatváltás következett be, egyre több befektető sorakozott fel a vásárlói oldalon, ennek eredményeként a BUX sokat ledolgozott hátrányából végül szerény mínuszban végzett.

A szakember a Richtert és az OTP-t emelte ki mint két olyan papírt amely "erőt tudott mutatni" a piacon. A Richter esetében ezt talán az indokolja, hogy a gyógyszerpapírok kicsit kedveltebbek a sertésinfluenza miatt. Az OTP végül 2600 forint környékére tudott erősödni úgy, hogy nap közben megjárta a 2.500 alatti szintet is - tette hozzá.

.