Befagyott a forint, 295-ön az euró

Vágólapra másolva!
Változatlanul 295 forint körül alakul az euró árfolyama, a kereskedők nem várnak jelentősebb elmozdulást kedden. Az éjszaka folyamán 293,50 forintnál is járt az árfolyam a nemzetközi piacokon.
Vágólapra másolva!

A kereskedők továbbra is a jelenleg kialakult tartományban, a 295 forintos euróárfolyam körül ingadozva várják a forint mozgását. Az erős ellenállási küszöböket 300 és 292 forintnál látják. A fő mozgatóerő a nemzetközi befektetői hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása, ami több tényező, egyebek között egy globális influenzajárvány kitörésének a világgazdaságra gyakorolt feltételezett hatása miatt jelenleg inkább negatívba hajlik.

A forint mozgását eltérítheti kissé a térségbeli devizákétól a magyar kormányprogram brüsszeli bemutatásának fogadtatása.

A térségbeli devizák változatlanul nagyjából együtt mozognak a nemzetközi befektetői hangulat alakulásának függvényében, de a zloty a lengyel euróövezeti csatlakozás menetrendjének tarthatóságával kapcsolatos kételyek miatt nagyobb árfolyam- ingadozásnak, erőteljesebb leértékelődési nyomásnak van kitéve. A zloty gyengüléssel kezdte a napot, az euró/zloty kedd reggel 4,65 felett állt, szemben az előző délutáni 4,53 körüli árfolyammal.

Az euró tovább gyengült a dollárral szemben. Reggel valamivel 1,30 dollár felett állt az árfolyam a hétfő délutáni 1,31 dollárhoz képest. A dollárt kedd reggel 227,23 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 225,36 forint után. A svájci frank jegyzése nem változott, 196,41 forinton állt. 100 japán jent 237,26 forinton jegyeznek, szemben a hétfői 233,38 forinttal.