Vágólapra másolva!
Továbbra is ingatag a Bank of America és a Citigroup helyzete, ezért újabb segítségre lesz szükségük - írja keddi számában a Wall Street Journal.
Vágólapra másolva!

A Bank of America és a Citigroup újabb segítségre szorul. A két óriásbanknak várhatóan újabb dollármilliárdos tőkeemelésre lesz szüksége annak érdekében, hogy stabilizáláják helyzetüket. A két bank mellett további pénzintézeteknek is szükségük lehet állami mankóra - írja a keddi Wall Street Journal. A két bank

A neves gazdasági lap az amerikai bankrendszer stressztesztjének részeredményei alapján állítja, hogy az érintett pénzintézetekbe további pénzt kell pumpálni. (A stresszteszt végleges eredményét jövő hétfőn, május 4-én publikálják a tengerentúlon.) A Wall Street Journal híre részben azért meglepő, mivel Timothy Gethner, az Egyesült Államok pénzügyminisztere a minap úgy nyilatkozott, az amerikai bankok tőkehelyzetével minden rendben van.

A pénzügyminiszter kijelentését a piaci szereplők vélhetően a helyén kezelték, hiszen tisztában vannak azzal, hogy számos bank nagyon nehéz helyzetben van, a normál működés - például banki hitelezés - egyáltalán nem működik, a kereskedési üzletágak termelik a pénzt, amire azért
nem lehet egy nagybank működését alapozni - figyelmeztetnek piaci kommentárjukban a Cashline elemzői és hozzátették: a május 4-én esedékes eredményhirdetésig vélhetően több híresztelés fog megjelenni a stresszteszttel kapcsolatban, amelyekre idegesen reagálhatnak a piacok.