Duplájára nőtt az állástalanok száma Komárom-Esztergom megyében

Vágólapra másolva!
Egy év alatt közel duplájára nőtt a munkanélküliek száma Komárom-Esztergom megyében.
Vágólapra másolva!

Egy év alatt 1,7-szeresére nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma Komárom-Esztergom megyében. Az első negyedév során pedig 50 százalékkal nőtt a számuk - közölte az illetékes munkaügyi központ.

A szervezet tájékoztatása szerint lassul az álláskeresők számának növekedése, januárban 16, addig márciusban 11 százalékos emelkedést jegyeztek fel a megyében. A nyilvántartott álláskeresők számának a gazdaságilag aktív népességen belüli aránya március végére elérte a 9,7 százalékot. Az egy évvel korábbi helyzethez képest Tatabányán és környékén következett be a legjelentősebb változás, a szóban forgó térségben közel 80 százalékkal, 1594 fővel nőtt a munkanélküliek száma.

Komárom-Esztergom megyében az elmúlt év októberétől 2009 március végéig 15 munkáltató jelentett be összesen 3666 főt érintő létszámleépítést. A bejelentett csoportos létszámcsökkentések 2443 hazai és 1223 külföldi, döntő többségében szlovák állampolgárságú munkavállalót sújtottak. A munkaügyi központ márciusban sem a megyében, sem a közép-dunántúli régióban nem szerzett tudomást új munkáltató létrejöttéről, létszámbővítési szándékot is csupán 3 kisebb vállalkozás jelentett be. Utóbbi cégek egyébként 40 dolgozót vettek fel.