Negatív fordulatra is készül az OTP

Vágólapra másolva!
Az OTP Bank tőkéje és eszközei elengendőek a jelenlegi gazdasági helyzet menedzseléséhez, a banknak azonban tartalékokat kell képeznie egy esetleges negatív fordulat esetére is - mondta el az OTP közgyűlésén Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Az elnök-vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy elsősorban ezért és nem csak a PSZÁF javaslata miatt nem javasol az igazgatóság osztalékfizetést.

A bank vezetője beszámolt arról is, hogy az OTP adózás előtti eredménye 57,394 milliárd forint volt a tavalyi évben, adózás után pedig 54,211 milliárd forintot tett ki. Ebből 5,421 milliárdot általános tartalékba helyzenek, osztalékot nem fizetnek, így a bank mérleg szerint eredménye 48,790 milliárd forint lesz.

Csányi szerint a bankcsoport számára a legérdekesebb a külföldi leányvállalatok helyzetének alakulása. A bankár azt mondta, hogy szerinte Ukrajnában jobb a gazdasági helyzet, mint ahogy azt általában képzelik, az ország devizatartaléka meghaladja a devizaadósság állományát, stabilizálódott a hrivnya árfolyama.