Szinten maradt a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,73 pontos, 0,01 százalékos csökkenéssel, 12 466,39 ponton zárt csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A forintárfolyam alakulásáról itt olvashat!

A részvénypiac forgalma 22,0 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények árfolyamai a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

A csütörtöki kereskedési nap elején tapasztalt optimizmus hamar alábbhagyott a magyar tőzsdén, és a nemzetközi trendeknek megfelelően szerdai záró értékéhez képest minimális elmozdulással zárt a BUX - mutatott rá Vaszkó Szabolcs az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője.

A vezető papírok közül a Mol emelkedett a legnagyobb mértékben, vélhetően csütörtöki részvényesi közgyűlése miatt, míg a legnagyobb forgalmat az OTP produkálta, amely teljes mértékben együtt mozgott az európai bankpapírokkal.

Hozzátette: a nemzetközi piacok stagnáltak, a régióban egyedül az orosz börze tudott jelentősebben, három százalékkal emelkedni.

Szatmári Tamás a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője kiemelte: a kereskedési nap folyamán egyedül a magyar tőzsde nyitás utáni emelkedése jelentett meglepetést, mivel a nyugat-európai börzéken ekkor még a jelentősen negatív hangulat uralkodott. A kezdeti optimizmus után azonban csökkent a vásárlói kedv, így a nap végére a szerdai szintre esett vissza a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Az OTP papírjai 2617 forinton zártak, 19 forinttal, 0,73 százalékkal magasabban az előző napi záróáránál. Forgalma 16,9 milliárd forintot tett ki.

A Mol árfolyama 125 forinttal, 1,24 százalékkal 10 180 forintra nőtt, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,67 százalékkal 598 forintra erősödött, forgalma 1,9 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 755 forinttal, 2,6 százalékkal 28 245 forintra esett, a részvények forgalma 803 millió forintot ért el.