Perelnék az alapkezelőket a károsultak

Vágólapra másolva!
Jelen állás szerint öt-hét alapkezelő ellen indítanának pert a Banki Károsultak Önvédelmi Szövetségének szervezésében az ügyfelek a hazai ingatlanalapok novemberi felfüggesztése után elszenvedett károk miatt - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A még bejegyzés alatt álló egyesület képviselője, Hajdú Miklós a lapnak elmondta: a perek leghamarabb kora ősszel kerülhetnek tárgyalási szakaszba.

A szervezet honlapján eddig 1100 befektető regisztrált, közülük április elejéig nagyjából kétszázan fogalmaztak meg összegszerű kárigényt, amelyek együttesen 150-200 millió forintra rúgnak.

Pályázattal választottak ügyvédet

A majdani pertársaságokat képviselő ügyvédi irodát nyilvános pályázat során már ki is választotta az egyesület - jelezte Hajdú Miklós.

Az alapkezelők ellen beadandó kereset előtt magánszemélyek - köztük Hajdú Miklós - közigazgatási pert is indítottak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ellen annak november 7-i határozata miatt.

A kezdeményezők szerint az ingatlanalapok felfüggesztéséről szóló döntés több ponton is jogszabályt sértett, és azt szeretnék elérni, hogy a bíróság azt hatályon kívül helyezze - olvasható a cikkben.