Némileg gyengült a forint csütörtökön

Vágólapra másolva!
Nagyjából 296-299 forint között mozgott csütörtökön az euró. A pesti devizapiacon még a magyar állampapír-kibocsátás újjáéledése sem keltett különösebb izgalmakat. Délutánra valamivel gyengébb volt a forint, a 298 körüli értékek körül ingadozott.
Vágólapra másolva!

Gondi István, a Raiffeisen devizakereskedője szerint szinte hétvégi a hangulat a piacon. A forintra nem hatottak különösebben a nemzetközi tendenciák sem. A dollár 226,50 és 229,50 forint között mozgott, az amerikai pénzzel szemben is inkább gyengülőben volt a magyar fizetőeszköz.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője a lengyel deviza, a zloty 2,5 százalékos gyengülését emelte ki, amely továbbra is "a régió legvolatilisebb devizája címet" tudhatja magáénak (a volatilitás változékonyságot, ingadozást jelent). Ez nagyban amiatt volt, hogy még ma is hatottak rá a tegnapi hírek, miszerint csúszik az euróbevezetés. Simor András mai nyilatkozatát negatív hatásúnak nevezte. A jegybank elnöke a hazai bankok profitjának kilátásairól nyilatkozott a mai nap.