Kötvényaukcióra vár a forintpiac

Vágólapra másolva!
A forintpiacon nem volt semmilyen komolyabb fejlemény csütörtökön délelőtt tízig. A forint előbb erősödött 296,50-ig, majd gyengült egy kicsit 297,50-ig - mondta Kolba Miklós, az ING devizakereskedője az [origo]-nak. A forint mozgása az utóbbi időben ellentétes a dolláréval és a jenével, ez a két nagyobb deviza határozta meg a reggeli piacot.
Vágólapra másolva!

Kolba elmondta, nincs komoly forgalom a forintpiacon, mert a szereplők kivárnak: csütörtökön lesz a magyar államkötvények 3, 5 és 10 éves aukciója.

Ez manapság egyébként ritkának számít, a magyar államkötvényeket nem sűrűn hirdetik meg mostanában, az állampapírpiac igencsak nehezen indul be 2009-ben. Az utolsó 15 éves kibocsátás például tavaly júliusban történt, vagyis még a Lehman Brothers szeptember 15-ei csődje, és az októberben Magyarországot is elérő pénzpiaci válság előtt. A 3, 5 és 10 éves kötvényekre pedig legutóbb februárban hirdetett aukciót az Államadósság Kezelő Központ

A forintpiac csütörtökön kora délelőtt valószínűleg a Mol mai és az OTP pénteki közgyűlésére is vár, ezért sem történtek nagyobb események a kereskedésben.