Pozitív nyitás a BÉT-en

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 127,22 pontos erősödéssel, 12 196,14 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,03 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője várakozása szerint a folytatásban is a pozitív tartományban maradnának az árfolyamok. Hozzátette, hogy technikai elemzés alapján a BUX-nak ki kell törnie az elmúlt napokban kialakult sávból.

A nap piacmozgató hírei között az elemző az Egyesült Királyságban délelőtt megjelenő több fontos makrogazdasági adatot említette. Délután pedig az amerikai pénzügyminiszter beszédére fókuszálnak majd a befektetők, és továbbra is a figyelem középpontjában vannak az amerikai vállalati gyorsjelentések.

A nyitásban az OTP részvényeinek ára ugrott meg, valószínűleg a kedvező amerikai bankhírek következtében. A bank papírjai a nyitás után percekkel már 2 százalékos pluszban jártak.

A BUX 263,77 pontos, 2,14 százalékos csökkenéssel, 12 059,59 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 22 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek.