Enyhe csökkenéssel nyitott a BÉT

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 37,33 pontos csökkenéssel, 12 286,03 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,30 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint bizonytalan a mai kereskedés iránya. A budapesti kereskedés kedden is nemzetközi piacokon kialakuló irányzattól függ majd. Az elemző szerint egyelőre nem lehet eldönteni, hogy az előző napi esés egy nagyobb "lefordulás" kezdete, vagy csak a korábbi időszak emelkedésének korrekciója volt.

Hétfőn mind az európai, mind a nyugat-európai tőzsdék nagy veszteségeket szenvedtek el. Elsősorban a bankpapírokat adták el a befektetők a bankszektor helyzetével kapcsolatban fölerősödött borúlátás miatt.

A japán vezető tőzsdeindex, a Nikkei komoly, 2,5 százalékos mínuszban zárt, ami nem éppen kedvező előjel a hazai kereskedőknek. Az esést nagyban meghatározta az amerikai bankszektor iránti bizonytalanság. A japán kereskedésről itt olvashat bővebben.

A vezető papírok közül az OTP a fentieknek megfelelően erős, 2,35 százalékos mínuszban járt a kereskedés nyitása után 20 perccel. Ekkor 2365 forintot értek a bank papírjai. A Mol 1,49 százalékkal ért kevesebbet a tegnapi záróértékhez képest. A Mol közgyűlésének legfőbb témája az orosz Szurgutnyeftyegaz szerepe, erről itt olvashat bővebben.

A forint árfolyamának reggeli alakulásáról itt olvashat.