Vágólapra másolva!
A Bajnai-kormány megismert adócsomagja vélhetően segíti a költségvetési hiány átmeneti mérséklését, ám önmagában nem elfogadható, mert nem ösztönzi érzékelhetően a versenyképességet és a legális foglalkoztatás bővülését - olvasható a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) keddi állásfoglalásában.
Vágólapra másolva!

A BKIK szerint félő, hogy a megszorítások miatti belső keresleti csökkenés - kellő strukturális reformok nélkül - a hazai vállalkozások kilátásait tovább rontja.

A közleményben leszögezik: különösen aggasztó a tervezett intézkedések építőiparra gyakorolt hatása, hiszen a lakástámogatási rendszer felszámolása, és az ígéretekkel szembeni áfaemelés tovább súlyosbíthatja az ágazat helyzetét.

Az iparkamara szerint ezen túlmenően a cafeteria rendszer esetleges megadóztatása ellehetetlenítené a honi idegenforgalmat és vendéglátást.

"Javasoljuk, kérjük és változatlanul várjuk a kormány gazdaságfejlesztési, foglalkoztatást segítő és versenyképességet javító intézkedéseit" - húzza alá közleményében a BKIK.