Hatodik hete zárt pluszban a Wall Street

Vágólapra másolva!
Minimális emelkedéssel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók pénteken. A fogyasztói bizalomindex emelkedett - pénteken ismertetett adat szerint -, ami azt jelezheti, hogy a stabilizálódás felé halad az amerikai gazdaság.
Vágólapra másolva!

A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 0,2 százalék (2,63 pont) emelkedéssel 1673,07 ponton fejezte be a napot. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 8131,33 ponton zárt 0,1 százalék (5,90 pont) növekedéssel.

A héten a Nasdaq mutatója 1,5 százalékkal, a DJIA indexé 1,0 százalékkal nőtt. A tőzsdemutatók a hatodik egymást követő hetet zárták emelkedéssel.

A Citigroup a vártnál kisebb negyedéves veszteséget jelentett, ugyanakkor továbbra is aggasztja, hogy bizonytalan a lakossági hitelpiac.

A GE nyeresége nem esett akkorát

A General Electric adózott eredménye a várakozásoknál kisebb mértékben, 36 százalékkal csökkent az év első negyedében. A cégcsoport - amelynek eredményeit sokan az amerikai gazdaság állapotát tükröző mutatónak tartanak - erősen függ pénzügyi részlegétől, amelyet pedig mélyen érint a globális pénzügyi válság. A GE Capitalnak, a konszern leggyengébben teljesítő tagjának profitja az első negyedévben 58 százalékkal csökkent.

Az amerikai fogyasztói hangulatot kifejező április közepén mért mutató tavaly szeptember óta legmagasabb szintre került. Az index 61,9 ponton volt, felülmúlva a márciusi - a hónap végén regisztrált - 57,3 pontot.

A nyugati féltekén irányadó WTI olajfajta ára 35 centtel 50,33 dollárra erősödött. Tőzsdezáráskor New Yorkban az euró 1,3024 dollárra gyengült a csütörtök késő esti 1,3174 dollárról. A dollár 99,28 jenre erősödött az előző napi 99,27 jenről. New Yorkban az arany ára unciánként a legközelebbi, áprilisi határidőre 11,90 dollárral 867,40 dollárra csökkent.