Vágólapra másolva!
A FIAT és az amerikai kormány nevezi majd ki a Chrysler új igazgatótanácsát, ha sikerül tető alá hozni az olasz járműipari konszern és az amerikai autógyár tervezett fúzióját, derül ki a Chrysler vezérigazgatójának egy belső, vállalati feljegyzéséjéből.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A három vezető amerikai autógyártó közé tartozó Chrysler és a FIAT intenzív tárgyalásokat folytat az egyesülésről. Washington április végéig adott haladékot a Chryslernek a megállapodásra. Ha ez nem jön létre, a szövetségi kormány nem nyújt több hitelt a cégnek, és az autógyár kénytelen lesz csődvédelmet kérni.

A Chrysler legutóbb 9 milliárd dollár sürgősségi hitelt kért a kormánytól az autópiaci kereslet ősz óta tartó csökkenésének kivédésére. Ebből megkapott 4 milliárd dollárt, amellyel májusig kibírhatja, és újabb 6 milliárd dollár segély érkezhet Washingtonból, ha sikerül megállapodni az olasz céggel.

A megállapodás fontos része lesz az új vezetőség összeállítása. Bob Nardelli, a bajba jutott detroiti autógyár jelenlegi vezérigazgatója szerint az új igazgatótanács többsége független szakemberekből állhat, akiknek az új társaságban részt vevő egyik céggel sincsen munkaviszonyuk. Az ő feladatuk lenne az igazgatótanács elnökének és a vezérigazgatónak a kinevezése is.