Vágólapra másolva!
A vártnál kevésbé nagy a visszaesés a JP Morgan Chase banknál, amely a tavaly év végi adatok alapján, az összes eszközt tekintve az USA legnagyobb bankja volt. Az első negyedévben a bank haszna 10 százalékkal csökkent, miután a hitelveszteségek növekedtek.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az egy évvel ezelőtti 2,4 milliárd dollárhoz képest 2,1 milliárdra csökkent a profit, ami részvényenként 40 centet jelent. Ez viszont még mindig magasabb, mint az elemzők által elvárt 32 cent - írja a Marketwatch.

"Érthető, hogy további emelkedéssel számoljunk a hiteltartalékokban, ha a gazdasági környezet romlik. Mégis elégedettek vagyunk, mivel egy erősen ellenséges gazdasági forgatókönyv sem veszélyezteti az erőnket és stabilitásunkat - sem a képességünket, hogy megerősítsük partnereinket" - közölte a sajtóval Jamie Dimon vezérigazgató.

A bankcsoport befektetési ágazata 1,61 milliárd dollár profitot termelt az év első negyedévében, az azt megelőző 87 milliós veszteség után. A bevétel 3 milliárdról 8,3 milliárdra növekedett. Viszont az eszközkezelés és értékpapír-kereskedés nyereségessége csökkent, míg a magán és a vállalati hitelezés 262 milliós veszteséget termelt.