Az OTP húzta le szerdán a BUX-ot

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,12 pontos csökkenés után 12 212,09 ponton zárt szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 0,74 százalékos visszaesés.
Vágólapra másolva!

Itt olvashat a forint árfolyamának alakulásról

A részvénypiac forgalma 20,4 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Átlagos forgalom mellett a magyar börzén szerdán is folytatódott a kedden tapasztalt korrekció - mondta Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője.

A nemzetközi tőzsdéken szerdán elsősorban a bankpapíroktól váltak meg a befektetők, így ezzel összhangban a magyar piacon is az OTP papírjainak 3,82 százalékos esése határozta meg a kereskedés irányát. Az üzletkötő kiemelte: a Mol, a Richter és a Magyar Telekom stagnálása azt jelzi, hogy a piac a csütörtökön és pénteken megjelenő amerikai vállalati gyorsjelentésekre és makroadatokra vár, ezek határozhatják majd meg a kereskedés irányát.

A szerdai forgalom több mint háromnegyedét az OTP papírjainak kereskedése tette ki, míg a piacot az iránykeresés jellemezte - húzta alá Söre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője. A szakértő szerint az elmúlt másfél hónap emelkedése után az OTP árfolyama már megérett egy korrekcióra, a részvény piacán azonban egyenlő számban vannak jelen a vevők és az eladók, így a bankpapír nem tud igazán elmozdulni egyik irányba sem. A külföldiek aránya jelentősen csökkent az OTP-ben, ami miatt a jegyzés instabil lett, és szinte kis kapitalizációjú papírként viselkedik, jelentős napon belüli elmozdulásokat produkálva - tette hozzá.

Az OTP Bank részvényeinek árfolyama 100 forinttal, 3,82 százalékkal 2520 forintra csökkent. A részvényekkel 16,64 milliárd forint értékben kereskedtek. A Mol-részvények ára 45 forinttal 0,42 százalékkal 10 650 forintra emelkedett, forgalmuk 1,89 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 574 forinton zárt. Ez 5 forintos, 0,88 százalékos növekedés az előző napi záró értékhez képest. A távközlési papírok forgalma 732 millió forintot tett ki.

A Richter árfolyama 100 forinttal, 0,38 százalékkal 26 400 forintra nőtt. A részvényekkel 976 millió forint értékben kereskedte. Az Egis-részvények ára 25 forinttal, 0,21 százalékkal 11 700 forintra mérséklődött, 64 millió forint forgalom mellett. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 16,44 ponttal, 1,17 százalékkal 1385,19 pontra mérséklődött.