Elmaradt a mai nap a forintpiacon

Vágólapra másolva!
Kissé gyengült a forint szerdán, az eurót 290,24 forinton jegyezték délután a bankközi kereskedelemben, szemben a kedd délután, az új kormányfő megválasztását követően elért 287,50 forintos árfolyammal.
Vágólapra másolva!

Itt olvashat a budapesti tőzsde részvényárairól

Minimális forgalom mellett, lassú hullámzó ármozgás jellemezte a forintpiacot szerdán - mondta az [origo]-nak Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletkötője. Az euró árfolyama 289,50 forint és 291,70 forint között mozgott, délután öt órakor 290,70 forint körül volt.

Az üzletkötő szerint unalmas volt a szerdai kereskedésa forint piacán. Megfogalmazása szerint "elmaradt a mai nap". Úgy vélte, hogy a hét további két munkanapján 287,50 forint és 293,50 forint között marad az uniós valuta árfolyama.

Az elkövetkező napokban, ahogy eddig is, a globális részvénypiaci hangulat lesz döntő hatással a hazai deviza árfolyamára - írta elemzésében Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

A térségbeli devizák kissé gyengülve, de különösebb irányzat nélkül sodródtak. Az elmúlt egy-két héten a globális tőzsdei erősödés és a G20 által a feltörekvő térségeknek ígért támogatás kedvezett a befektetői kockázatvállalásnak, ezen keresztül a térségbeli devizák árfolyamának, ez a hatás azonban, kereskedők szerint, mostanra kifulladt.

Szerdán a zloty gyengült az előző naphoz képest - elsősorban a tengerentúli hatásokra -, miután kedden támogatást kapott az új IMF-hitelkeret hírétől, és ez háromhavi csúcsra emelte az árfolyamát. Szerdán késő délután egy euróért 4,2813-4,2848 zlotyt adtak, szemben a 4,2518-4,2548 zlotys keddi árfolyammal.

Szerdán estefelé egy euró 26,8219 cseh koronát ért, kedden ebben az időben még 26,580-640/eurón jegyezték a bankközi piacon.