Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban az első félévben recesszióban lesz a gazdaság, a második félévben viszont javulhat a helyzet - áll az amerikai jegybank, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed jelentésében, az úgynevezett Bézs Könyvben.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A lakóingatlan-piac a legtöbb térségben továbbra is nyomott, de vannak arra utaló jelek, hogy helyzet stabilizálódik. A kiskereskedelmi forgalom enyhe javulást mutat, a feldolgozóipar állapota ugyanakkor tovább romlik - mutat rá a jelentés.

Szakértők szerint szeptemberben véget érhet a recesszió az Egyesült Államokban, de a jövő év közepéig biztosan nem nő olyan erősen a gazdaság, hogy ne bővüljön tovább a munkanélküliek száma. A Wall Street Journal által megkérdezett elemzők azzal számolnak, hogy az amerikai hazai össztermék (GDP) az idei első negyedévben 5 százalékkal, a másodikban 1,8 százalékkal csökken éves szinten. Egy mérsékelt, 0,4 százalékos növekedésnek a harmadik negyedévig nincs esélye a szakértők szerint. A tavalyi utolsó negyedévben a GDP 6,3 százalékkal esett.

A megkérdezett 53 szakértő véleményének az átlaga szerint a recesszió szeptemberben ér véget. A múlt hónapban a szakértők ezt még októberre várták. Az amerikai gazdasági visszaesés kezdete óta most először fordult elő, hogy az elemzők nem tolták ki a recesszió várható végét.