Obama már érzi a javulást

Vágólapra másolva!
Még nem ért véget az amerikai gazdaság válsága, de már érzékelhetők a javulás jelei - mondta Barack Obama elnök keddi beszédében a washingtoni Georgetown Egyetemen.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Első ízben kezdenek látszani a reménysugarak a jelenlegi, több évtized óta legsúlyosabb válságban - mondtat Obama, és elsorolta, hogy január 20-i hivatalba lépése óta milyen lépéseket tett kormánya a gazdasági krízisből való kilábalás érdekében.

Mint hangsúlyozta, a 787 milliárd dolláros élénkítő program, a bankok tőkefeltöltése, továbbá a hitelpiacok kiolvasztására, az ingatlanpiac stabilizálására, valamint a gyengélkedő autóipar megerősítésére irányuló intézkedések mind a felépülés szükséges elemei. Mindezek következtében megjelentek a gazdasági haladás első jelei, mondta.

Hangsúlyozta, kormányának nem volt választása: minden fronton egyszerre kellett lépni, hogy megakadályozzák súlyosabb krízis kialakulását.

A kormányzásának 100-ik napja felé közelítő Obama azt mondta, hogy az idei év végig nehéz lesz. Az amerikaiak fájdalmas időszak elé néznek, mielőtt befejeződik a válság, újabb munkahelyek fognak megszűnni, és a jelzálogpiaci krízisben további lakóházakat foglalnak majd le.

Kétségtelen, hogy továbbra is kemény időket élünk, szó sincs róla, hogy már túl lennénk a nehezén - mondta.