Vágólapra másolva!
Az osztrák-magyar Leier cégcsoport magyarországi építőanyag forgalma a múlt évben 20 százalékkal nőtt és elérte a 19 milliárd forintot, idén az első negyedévben több terméket értékesítettek mint egy évvel korábban - közölte a társaság az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az építőanyagoknál mért múlt évi 20 százalékos forgalom bővülésen belül 10 százalékkal emelkedett az eladott tégla mennyisége.

A társaság közleménye szerint az első negyedévi bővüléshez az is hozzájárult, hogy a Leier cserekereskedelmet folytat a drágább árfekvésű térköveket és díszburkolatokat előállító, osztrák Kiaserstein nevű céggel. A drágább termékeket pedig Leier építőanyagra cseréli.

A Leier szerint az ilyen fajta kereskedelem erősíti a piaci jelenlétet, és segíti megőrizni a munkahelyeket.

A Leier Devecserben és Mátrederecskén működteti magyar téglagyárait, de termel falazó anyagot Horvátországban, valamint Lengyelországban is, és megkezdte a 6 milliárd forintba kerülő új téglagyárának építését Kassán. Az új gyár 180 millió kisméretű téglaegységet állít elő évente, ez fele a két magyarországi gyár kapacitásának. A két magyar gyár tavaly 6 milliárd forint értékben gyártott téglát.

A Leier csoport múlt évi forgalma 200 millió eurót (60 milliárd forintot) tett ki. Ebből a magyarországi 19 milliárd forint volt.