Vágólapra másolva!
A forint árfolyama az előző napi szint körül alakult péntek reggel a bankközi devizapiacon. Tíz óra után 288,87 körül alakult az euró árfolyama.
Vágólapra másolva!

Tegnap a délelőtti órákban a forint visszatesztelt a 293-as ellenállásig, majd onnan lefordult, és egészen 287-ig erősödött az árfolyama. Az ellenállási szintek továbbra is a 293-as, majd a 297-es szinteknél vannak - derül ki az Erste elemzéséből. Támasznak a 285-ös szint tekinthető, ennek áttörése igen pozitív jelet adna a piacnak, ezután pedig a 200 napos mozgóátlag jelentené a következő támaszszintet, 275-nél. Technikai szempontból a mai napon az Erste a forint további erősödését várható, 285-ig.

A nagyobb kockázatvállalási hajlandóság, az amerikai recesszió végével kapcsolatos várakozások erősödése igen optimista hangulatot generált a forintpiacon. Délután a tovább emelkedő amerikai tőzsdeindexek tovább erősítették a forintot. A piacok aktivása nem lesz ma túl jelentős, a likviditás szűkülhet, hiszen ma a világ nagy részén már zárva tartanak a vezető piacok.