Obama autóvásárlással segít

Vágólapra másolva!
Az amerikai kormány 17 600 autót vásárol amerikai gyáraktól, elsősorban azért, hogy így is segítse az amerikai autóipar talpra állását.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Barack Obama kormánya 17 600 üzemanyag-takarékos autót vásárol amerikai gyáraktól június 1-jéig - jelentette be csütörtökön az amerikai elnök, hangsúlyozva, azt szeretné, hogy az amerikai autóipar erős maradjon. A kormány egyebek között április 15-ig 2500 darab hibrid üzemű szedán gépkocsit rendel meg; ez a legnagyobb egyszeri ilyen kormányzati megrendelés. A kormány 285 millió dollárt fordít a kocsik vásárlására; az összeget abból a 787 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomagból különítik el, amelyet a kongresszus februárban fogadott el.

Obama közölte, hogy a járműveket - amelyekkel részben a kormányzati flottát újítják fel - a három nagy detroiti gyártól, a General Motorstól, Chryslertől és a Fordtól szerzik be.

Ez csak az első lépés, amelyet továbbiak fognak követni az amerikai autóipar támogatása érdekében, az átszervezés jelenlegi nehéz időszakában.
Washington szerint a kormányzati autópark lecserélése nyomán évente csaknem 5 millió liter benzin takarítható meg és a széndioxid kibocsátás több mint 11 ezer tonnával mérsékelhető.