Olcsó lett Budapest a forint miatt

Vágólapra másolva!
Budapestet ajánlja hétvégi kiruccanásra az angoloknak a Times Online, nálunk kerül ugyanis a legkevesebbe egy víkend.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A font értékvesztése miatt a briteknek is végig kell gondolniuk, hogy hova menjenek kikapcsolódni, az eurót használó országok ugyanis nagyon megdrágultak.

Tavaly év elején még 1,359 eurót fizettek egy fontért, de év végére már csak 1,043 eurót. Ez összesen 23 százalékos esést jelent. A jelenlegi átváltási árfolyam 1,1158 eurónál áll, ami ugyan kisebb visszapattanást jelent, de éves összevetésben így is jelentőps értékvesztést mutat.

A Times Online által ismertetett összeállítás szerint az eurózónán kívül jók a britek lehetőségei, főleg a kelet-európai országok lehetnek érdekesek. A városokat egy termék- és szolgáltatáskosár árszintje alapján hasonlították össze, amiben egy három csillagos szállodaszoba ára, egy három fogásos ebéd, a reptéri költségek, a turisztikai belépőjegyek, egy kávé, egy kóla és egy képeslap bélyeggel van benne.

A lista első helyezettje Budapest, ahol a kosár ára 125,33 font (április 8-ai árfolyammal számolva), majd pedig Varsó (132,18 font) és Prága (147,31 font) következik. A top10-es listán fenn van Tallin, Riga, Isztanbul, Genf, Stockholm, Oslo és Koppenhága is (ez utóbbi esetébena csomag ára 243,18 font).