Megmaradhat a jó hangulat a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 176,94 pontos emelkedéssel, 12 478,04 ponton nyitott csütörtökön., ami a szerdai záró értékéhez képest 1,44 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

A vezető részvények mindegyike emelkdett a nyitás utáni első kötések során. A jó hangulatot jelzi, hogy a fő nyertes az OTP, részvényei 3,07 százalékot emelkedtek öt percnyi kereskedés alatt. Ugyanekkor a Mol 1,17, a Richter a,78, a Magyar Telekom pedig 0,51 százalékos nyereséget mutatott.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője elmondta: a szerdai, meglepetésszerű erősödés hátterében az aznap kibocsátott lengyel államkötvények iránt tanúsított hatalmas kereslet állhat, amely az egész régiót magával húzta. A piaci hír a lengyel tőzsdén több mint 5 százalékos emelkedést eredményezett, a BÉT pedig a "lengyelek farvizén" úszott - fogalmazott az elemző.

Illés László úgy vélte, hogy csütörtökön is folytatódhat az emelkedés Budapesten. A kedvező nemzetközi hangulat és a forint erősödése is erre enged következtetni. A Quaestor elemzője ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy csütörtökön számos piacmozgató makroadat várható, valamint ma tart kamatdöntő ülést a Bank of England is.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén úgy vélte, hogy csütörtökön folytatódhat az emelkedés. Az elemző szerint a forint erősödése és a nemzetközi hangulat legalább akkora emelkedést valószínűsít, mint a szerdai.